Bref

Često postavljena pitanja

Zašto koristiti WC blok?

WC blokovi se koriste za održavanje čistoće i svježine u Vašoj WC školjci. Spriječavaju nastajanje kamenca, prljavštine i daju ugodan miris Vašoj WC školjci i kupaonici zahvaljujući otpuštanju aktivnih sastojaka pri svakom ispiranju. Za najbolju čistoću i svježinu Vaše WC školjke koristite i Bref WC Cleaner. Pustite da djeluje 15 minuta. Koristite Bref WC blok između dubinskih čišćenja WC školjke kako bi osigurali čistoću i svježinu prilikom svakog ispiranja.

Koja je razlika između Power Aktiva i Duo Aktiva? Koja je razlika između čvrstog i tečnog WC bloka?

Power Aktiv je čvrsti WC blok. Zahvaljujući jedinstvenoj formuli koja ima 4 funkcije, Bref Power Aktiv spriječava nastajanje kamenca, pruža pjenu za čišćenje, zaštitu od prljavštine i dodatnu svježinu za Vašu WC školjku.
Jednostavno stavite proizvod u WC školjku, podesite ga na protok vode i uživajte u svježini i čistoći Vaše WC školjke prilikom svakog ispiranja!

Duo Aktiv je tečni blok. Zahvaljujući dva odjeljka koja sadrži, Bref Duo-Aktiv kombinuje učinak sredstva za čišćenje WC školjke i osvježivača WC školjke u jednom proizvodu. Plavi odjeljak sadrži sredstvo za čišćenje koje se bori protiv kamenca i prljavštine; desni odjeljak sadrži ugodan miris koji osvježava Vašu WC školjku prilikom svakog ispiranja. Uz Duo Aktiv, uživajte u oluji svježine i mirisa pri svakom ispiranju!

Kako funkcioniše Bref Power Aktiv Fragance Boost?

Bref Power Aktiv Fragance Boost sadrži jedinstvenu Bref tehnologiju. Jedinstvena Bref jezgra napunjena je s 40% više mirisa u poređenju s vanjskim omotačem. Zahvaljujući novom sistemu, Bref Power Aktiv Fragance Boost održava snažan nivo intenziteta mirisa tokom cijelog korištenja proizvoda. Rezultat toga je mirisna svježina od prvog do posljednjeg ispiranja.

Koliko dugo Bref Power Aktiv, Blue Aktiv i Duo Aktiv traju?

U prosjeku, svi navedeni proizvodi traju do 250 ispiranja, što predstavlja 4 sedmice. Naravno, trajanje Bref blokova zavisi od vrste WC školjke i mijenja se zavisno od pritiska vode, protoka vode i frekvencije korištenja WC školjke.

Zašto se kuglice nejednako troše?

Kuglice proizvoda se nejednako troše zbog vrste protoka vode i neadekvatnog pozicioniranja proizvoda u WC školjku. Uvijek provjerite da je WC blok postavljen što je više moguće okomito i prilagodite ga protoku vode.

Kako mogu izbjeći da Blue Aktiv ne ostavlja plavu crtu u WC školjci?

Uvijek provjerite da je WC blok postavljen što je više moguće okomito i prilagodite ga protoku vode.

Pri korištenju Bref Blue Aktiva, šta mogu učiniti ako pronađem plave mrlje nakon ispiranja?

Možete ukloniti plave ostatke direktno sa čistom vodom. U slučaju potpuno suhih plavih mrlja, one mogu biti uklonjene deterdžentom za čišćenje metala.

Zašto je važno čistiti ispod ruba WC školjke?

Voda koja se nalazi u WC školjci obično je obogaćena različitim mineralnim česticama, kao što su kalcijum, željezo, magnezijum i krečnjaci. Kada voda ispari, te čestice ostaju i naslaguju se na površinu. Ove mineralne naslage, koji se nazivaju i biofilmom sadrže hiljade klica i bakterija.
Površina ispod ruba WC školjke je dio gdje većina vode teče. U tom vlažnom stanju, biofilm se može lako razmnožavati i širiti i na druga područja. To je razlog zašto je vrlo važno redovno i temeljito čišćenje WC školjke.
Bref Cleaners imaju formulaciju da se bore protiv gore navedenog, a pri tome osiguravaju higijensku čistoću i svježinu vaše WC školjke. Oni su jednostavni za upotrebu i ergonomski oblikovani da stanu ispod ruba.

Šta je zapravo prljavština ispod nivoa vode?

Prljavština ispod nivoa vode je prljavština koja se nakuplja u WC školjci i koljenu WC školjke.
Naslage klica i bakterija se nazivaju biofilm. Biofilm se može lako širiti i konataminirati i ostala područja. Zbog toga je vrlo važno čistiti Vašu WC školjku redovno.
Kako bi je očistili koristite WC Cleaner sedmično. Ostavite da djeluje 15 minuta i zatim isperite.
Nakon toga koristite Bref WC Blokove između dubinskih čišćenja kako biste osigurali da je vaša WC školjka čista i svježa sa svakim ispiranjem.

Koliko dugo moram ostaviti Bref WC Cleaner da djeluje?

Za redovno održavanje i higijenu, koristite Bref WC Cleaner, ostavljajući ga u WC školjci 15 minuta. Na tvrdokorne prljavštine i dubinsko čišćenje, ostavite Bref 6x Effect preko noći.
Kako bi spriječili daljnje nakupljanje prljavštine i održavanje svježine u Vašoj WC školjci, koristite Bref Power Aktiv u periodu između dubinskih čišćenja.

Mogu li koristiti Bref proizvode bez zaštitnih rukavica? Koje su mjere opreza koje treba poduzeti u slučaju dodira s kožom?

Preporučuje se nošenje zaštitnih rukavica. Ako proizvod dođe u dodir s  kožom, isperite čistom vodom. Ako je proizvod došao u dodir s odjećom, oprati svu natopljenu odjeću prije ponovne upotrebe. Također se preporučuje da koristite Bref WC Cleaner u prozračnom prostoru, npr. otvorite prozore.

Koja je razlika u formuli između Bref WC Cleanera?

Bref formula s hlorovodičnom kiselinom je učinkovita za higijensko čišćenje, jer je posebno dizajnirana za rad u vrlo teškim uslovima u vodi.

Bref formula s mravljom kiselinom je učinkovita za uklanjanje kamenca i prljavštine. Formula također sadrži tehnologiju za zaštitu koja pomaže u spriječavanju kamenca i naslaga prljavštine te osigurava dugotrajnu čistoću WC školjke.

Obje formule uništavaju 99,9% bakterija.

Je li Bref WC Cleaner formula opasna za zdravlje?

Ako se Bref WC Cleanerom rukuje ispravno kao što je preporučeno u uputama na boci, nema direktne opasnosti za zdravlje.
U slučaju kontakta s kožom ili kosom: Isperite kožu vodom. Oprati kontaminiranu odjeću prije ponovne upotrebe.
U slučaju dodira s očima: Oprezno ispirati vodom nekoliko minuta.
U SLUČAJU GUTANJA: Isprati usta. Ne izazivati povraćanje.

Koliko su Bref proizvodi održivi?

Bref WC Blokovi se pakuju u kartonsku kutiju i plastiku koji se sastoje od 80% recikliranog materijala.
Boce Bref WC Cleanera izrađene su od polyolefines plastike koja se može ponovo koristiti ako se prikuplja odgovarajućim sistemima.